جدول دوره های کوتاه مدت مهرماه سال 1402

دوره آموزشی

رتبه بندی بانک ها

نظام بانکی یکی از مهمترین بخش ­های اقتصادی کشور محسوب می­ شود و به واسطه کارکردهای مهمی که در نظام مالی دارد ازجمله ارائه خدمات دسترسی به نظام­ های پرداخت و نقدینگی، تبدیل دارایی ­ها و مدیریت ریسک، واسطه گری، تخصیص اعتبارها و تأمین مالی بنگاه­ های اقتصادی و در مجموع برقراری گردش مالی از اجزای مهم نظام مالی کشور محسوب می­ شوند. در سال­ های اخیر با اجرایی شدن سیاست­ های اصل ۴۴ قانون اساسی و حذف شدن موانع قانونی برای ورود به صنعت بانکداری، بانک­ های خصوصی اجازه ورود به این صنعت را پیدا کرده اند که همزمان با ورود این بانک ­ها و مؤسسات خصوصی به بازارهای مالی کشور رقابت برای افزایش سهم بازار و همچنین بهبود عملکرد برای جذب مشتریان بیشتر افزایش پیدا کرده است که وجود این بازارهای رقابتی، اهمیت ارزیابی عملکرد و رتبه بندی بانک ­ها را در جهت بهبود مستمر عملکرد آن ها افزایش می ­دهد. بنابراین تحلیل عملکرد مالی و رتبه بندی بانک ­ها موضوع مهمی از دیدگاه سرمایه گذاران، مشتریان و نهادهای دولتی محسوب می­ شود که سبب پایداری و حفظ اعتماد عمومی به نظام بانکی خواهد شد. در این راستا رتبه بندی بانک­ ها یک مسئله تصمیم­ گیری چند شاخصه محسوب می­ شود که مستلزم بررسی و تحلیل مجموعه­ ای از عوامل مرتبط به هم می­ باشد که هرکدام از این عوامل و شاخص ­ها دارای وزن و اهمیت متفاوتی می ­باشند. در سطح دنیا نشریات و شرکت­ های زیادی نظیر بنکر، مودیز، و یورومانی، اس اند پی و انتشارات مالی آی دی سی وجود دارند که با روش­ های گوناگونی به رتبه بندی بانک­ ها می­ پردازند. ارزیابی عملکرد و رتبه بندی بانک ­ها می ­تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد که از آن جمله میتوان به تضمین اعتماد عمومی به نظام بانکی، شناسایی نقاط قوت و ضعف بانک ها به منظور برنامه ریزی­ های راهبردی، ارزیابی عملکرد مدیران شبکه بانکی و صیانت و حمایت از حقوق سپرده گذاران اشاره نمود. تاکنون روش­ های زیادی برای رتبه­ بندی و ارزیابی عملکرد بانک­ ها و سازمان­ های تجاری ارائه شده است که در این دوره به بررسی مبسوط متدولوژی و نحوه رتبه بندی این مؤسسات مطرح داخلی و خارجی خواهیم پرداخت.

مفهوم رتبه بندی و ضرورت وجودی آن، انواع رتبه بندی، شرکت­ های رتبه بندی و وظایف آن­ ها

دلایل رتبه بندی بانک­ ها، شاخص­ های رتبه بندی در بانک ­ها

رتبه بندی بانک ­ها از منظر مؤسسه کپیتال اینتلیجنس

رتبه بندی بانک­ ها از منظر مؤسسه مودیز، رتبه بندی از منظر مؤسسه دی بی آر اس

روش­ های متداول رتبه بندی بانک ­ها

روش رتبه بندی کملز، روش رتبه بندی مؤسسات معتبر بین المللی

برخی از روش­ های ریاضی رتبه بندی بانک ­ها، شاخص ­های مد نظر در رتبه بندی بانک ­ها

چگونگی شاخص­ ها و اهمیت سنجی در رتبه بندی بانک ­ها

انواع و نحوه گزارش ­دهی در حین و پس از اتمام رتبه بندی

تحلیل گزارش رتبه بندی بانک­ ها و تحلیل روند

کشف نقاط ضعف و قوت بانک و سیاست گذاری در بانک

مدرس دوره

• فوق دکتری مدل سازی
  • سابقه تدریس در دانشگاه
  • مؤلف کتب و مقالات متعدد

بروشور دوره

مهلت ثبت نام:

22 مهر 1402

زمان تشکیل دوره:

26 مهر 1402

ساعت 8 الی 16

هزینه ثبت نام دوره به ازای هر نفر:

27,000,000 ریال به صورت خالص

هزینه دوره شامل محتوای آموزشی، میان وعده، ناهار و صدور گواهی­نامه می باشد.

آموزش به صورت حضوری می باشد

اعضای هیأت مدیره، هیأت عامل و مدیران ارشد بانک ­ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی