موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در نیمسال اول سال تحصیلی 66-1365 با پذيرش 125 نفر از كاركنان شبكه بانكی كشور به عنوان کمک کاردان و فراهم ساختن شرایط تحصیل در دوره کاردانی امور بانكی در نیمسال اول سال تحصیلی 67-1366، فعاليت آموزشی خود در كلان­ شهر مشهد را آغاز نمود. واحد مشهد که در واقع یکی از قطب‌های آموزشی موسسه عالی آموزش بانكداری ايران در سطح كشور محسوب شده، در راستای پوشش به نيازهای آموزشی كاركنان نظام بانكی و موسسات مالی و اعتباری در استان خراسان رضوی و استان­ های مجاور در منطقه شرق كشور از قبیل خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سيستان و بلوچستان، گلستان و سمنان فرصت بهره ­مندی اين عزيزان از آموزش ­های مختلف موسسه در حوزه بانكداری را مهيا ساخته است. موسسه در راستای توسعه فعاليت­ های آموزشی بلندمدت خود در كلان شهر مشهد علاوه بر مقطع كاردانی رشته امور بانکی، اقدام به پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) رشته‌های مديريت اموربانكی از سال 1369 و حسابداری بانكی از سال 1376 و كارشناسی ارشد رشته­ های بانکداری از سال 1382، حسابداری بانکی از سال 1387، بانکداری اسلامی از سال 1392 و حسابداری از سال 1392 نمود.

علاوه بر آموزش در دوره ­های بلندمدت، برگزاری دوره ­های ضمن خدمت برای كاركنان شبكه بانكی كه دارای مدارك كارشناسی نامرتبط می­ باشند و همچنين، دوره­ های حرفه‌ای كوتاه مدت (بدو خدمت، ضمن خدمت و تخصصی) در حوزه بانكداری و در سطوح مقدماتی، ميانی و پيشرفته از جمله ديگر فعاليت­ های آموزشی اين واحد می باشد كه بنا به درخواست بانك­ ها و موسسات مالی و اعتباری و یا بر اساس نیازهای به‌روز آموزشی نظام بانکی کشور تدوین، ارائه و برگزار می­ گردند. از عناوین منتخب دروس این دوره‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود: تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی، مدیریت استرس، مدیریت زمان، اخلاق و رفتار حرفه‌ای، اعتبارسنجی مشتریان، ارزیابی طرح‌های اقتصادی و مالی، ارزیابی مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری، بانکداری شرکتی، بانکداری اختصاصی، حقوق بانکی، مبارزه با پولشویی، وصول مطالبات بانکی، بانکداری بین الملل، بانکداری الکترونیک، مهارت‌های انجام عملیات صرافی‌ها و ....

نظر به اهميت كيفيت آموزش، واحد مشهد از جمع استادان محترم دانشگاه‌ها و همچنين، كارشناسان و متخصصين نظام بانكی، همواره بهترین مدرسان را انتخـاب و استفاده نموده است. در حال حاضر واحد مشهد با حدود 60 نفر از بهترین مدرسان دانشگاهی اعم از استاد، دانشیـار، استادیـار و مربی و مدرسان مجرب و متخصص نظام بانكی همكاری دارد که امید است این همکاری همچنان در جهت اهداف عالی موسسه تداوم و توسعه یابد.

ساختمان واحد مشهد متشکل بر سه طبقه با امكاناتی كاملاً مناسب برای كاربری آموزشی در جنوب غربی اين شهر قرارگرفته و شامل 10 كلاس درس در طبقات اول و دوم و بخش اداری در طبقه سوم است. همچنين، واحد مشهد دارای سالن کنفرانس، سالن برگزاری امتحانات، بوفه، نمازخانه، سایت کامپیوتر، کتابخانه و سالن مطالعه نيز می باشد.

تا پایان شهريورماه 1397 در مجموع از 1817 نفر، 631 نفر در مقاطع كاردانی، 302 نفر در مقطع كارشناسی پيوسته، 596 نفر در مقطع کارشناسی ناپيوسته، 83 نفر در مقطع كارشناسی ارشد و 205 نفر در دوره­ لیسانسیه‌ های غیرمرتبط فارغ­ التحصيل شده ­اند. علاوه بر اين، تاكنون بیش از 155 هزار نفر- ساعت آموزش دوره ­های حرفه‌ای مختلف كوتاه مدت و تخصصی در اين واحد برگزار شده است.

تعداد فارغ­ التحصيلان واحد مشهد در مقاطع مختلف تا پايان شهريور ماه 1397

مقطع تحصيلي

تعداد فارغ التحصيلان

كارشناسی ارشد

83

كارشناسی پيوسته

302

كارشناسی ناپيوسته

596

كاردانی

631

دوره ­های ضمن خدمت

205

جمع

1817

این واحد با برخورداری از فضای آموزشی مناسب، امکانات و تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری لازم و تجهیزات صوتی و تصویری مورد نیاز و جذب استادان برجسته، شرایط مطلوبی را برای برگزاری دوره‌های آموزشی بلندمدت بویژه در سطح تحصیلات تکمیلی و دوره های حرفه‌ای تخصصی و کوتاه مدت در حوزه بانکداری فراهم ساخته و آماده تامین نیازهای آموزشی نظام بانکی و موسسات مالی و اعتباری در منطقه شرق کشور است. از ویژگی‌های ممتاز این دوره‌ها می توان به محتوای به‌روز، متنوع و کاربردی بودن دروس، تدریس توسط استادان برجسته و مجرب دانشگاهی و بانکی و ارایه گواهی‌نامه آموزشی معتبر توسط موسسه عالی آموزش بانکداری ایران وابسته به بانک مرکزی ج.ا.ا. اشاره نمود.