پنجاه و پنجمین مباحثه علمی با عنوان

«ضوابط اعتبار اسنادی داخلی- ریالی»

موضوع مباحثه:

در حال حاضر اعتبار اسنادی به عنوان يكی از مهم‌ترين روش‌های پرداخت محسوب شده و فروشندگان و خريداران كالا و خدمت در سراسر جهان و نیز در کشور ايران با استفاده از اين ابزار به عنوان يك وسيله پرداخت مطمئن و قابل انعطاف اقدام به انجام معامله می نمایند. مبادله اسناد و پرداخت وجه توسط بانك‌ ها براساس شرايط اعتبار عملاً ارتباط بين خريدار و فروشنده را در دو نقطه مختلف تسهيل می نماید. بنابراین اعتبار اسنادی مولود و نتيجه تضادی می باشد كه فیمابین منافع خريـدار و فروشـنده وجود دارد. در فضای تضاد منافع و عدم آشنايی خريدار و فروشنده با يكديگر، «اعتباراسنادی» با حفظ توأمان منافع خريدار و فروشنده تا حدودی ريسك‌های طرفين را پوشش می دهد.

این موضوع در کشور ما از طریق ضوابطی تحت عنوان؛ «دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی ـ ريالی» مورد تأکید بانک مرکزی قرار گرفته است. به موجب مفاد ضوابط یادشده, اعتبار اسنادی داخلی؛ اعتبار اسنادی است که به ريال ايران گشايش می گردد و مقصد کالا و يا خدمت، اقامتگاه بانک‌های مرتبط، متقاضی و ذينفع آن، در داخل مرزهای جغرافيايی جمهوری اسلامی ايران واقع است.

هزینه ثبت نام به ازای هرنفر:

4,900,000 ریال به صورت خالص (حداقل تعداد شرکت کنندگان 3 نفر)

نحوه برگزاری به صورت آنلاین می باشد.

مسائل مورد بحث:

فرآيند، ارکان و کارکرد اعتبار اسنادی چیست؟

پيشينه تاريخی موضوع در ايران کدام است؟

اهم نکات ناظر بر گشايش، ابلاغ و اصلاح اعتبار اسنادی داخلی چیست؟

مبانی عقدی گشايش اعتبار اسنادی داخلی به چه نحوی است؟

الزامات ناظر بر ارائه اسناد و تنزيل اعتبار اسنادی داخلی چیست؟

نکات مهم و کلیدی ضوابط ناظر بر تعرفه‌های بانکی اعتبار اسنادی داخلی ـ ريالی چیست؟

مخاطبان:

کارکنان واحد مالی، اعتباری، ریسک و سایر واحدهای ذیربط